Feminismen är värre än gubbsjuka

Det är intressant att till och med kvinnliga kolumnister på Aftonbladet börjat upptäcka vilken sjuk konstruktion feminismen är. Johanne Hildebrandt skriver i Feminister, ta och granska er själva:

Fast när män kränks tas det inte på lika stort allvar, de får bita ihop och ta kollektivt ansvar för manlighetens förtryck genom tiderna. Det är hyckleri, för det går inte att klaga på manliga härskartekniker för att i nästa stund själv använda samma taktik.

Och vad värre är, feminismen är inte bara en angelägenhet i umgänget mellan könen, den lägger en fruktansvärd hämsko över universitetsvärlden, forskningen och framtiden:

[P]å Lunds universitet ska alla kurser genomgå en genuscertifiering för att kvalitetssäkra undervisningen. Övervakare ska se till att riktlinjerna i detta projekt efterlevs, ungefär som Sovjetstatens politiska kommissarier. Någon som tror att oliktänkande lärare kommer få godkända kurser, oavsett hur viktigt resten av innehållet i undervisningen är?

Det är fullständigt galet när en ideologi så totalt får kidnappa akademierna. Nu när Aftonbladets kolumnister börjar se att feminismen är ett korthus byggt på hyckleri borde också de politiska partierna vakna och skrota den politiska korrekthet som gör attt de ställer upp på allt som kallas feminism. När får vi se ett partipolitiskt uppbrott?!
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , )

Rulla till toppen