Elitklasser är rätt väg

Vänsterns reaktion har varit stark när utbildningsminister Jan Björklund (FP) presenterat regeringens förslag att i den nya skollagen avskaffa förbudet mot elitklasser med antagningsprov i teoretiska ämnen i grundskolan, exempelvis i matte. Göteborgs-Posten skriver i dagens ledare, Olika talanger – samma rätt:

Att tillåta specialklasser för särskilt studiebegåvade elever handlar inte om att utesluta någon. Det handlar om att alla elever har rätt att bli sedda och få utveckla sina talanger fullt ut …
Det är inte rättvist att den som ligger flera årskurser före sina klasskamrater i ett teoretiskt ämne tillåts bli sittande för att vänta in de andra. Studier har dessutom visat att elever som inte upplever att skolarbetet är stimulerande ofta blir stökiga och vantrivs.

Jag skulle ju vilja gå ännu längre: Socialdemokraternas invändningar är fullständigt galna och ett bevis på att vänsterpartierna inte respekterar att människor är unika varelser. Vänsterblocket vill slå ner begåvningar. Alla ska befinna sig på samma nivå! Det finns en tydlig stank av stalinism över Socialdemokraternas invändningar.
Se mer: Ge barnen rätt till elitklasser, Möjligheterna, inte likheten, är det eftersträvansvärda, Alla gynnas av elitklasser.
(Andra om , , , , , , , , , , i)

Rulla till toppen