Svenskar attackerade av terrorister

På skärtorsdagen greps personer som misstänktes för att på al-Qaidas uppdrag planera terrordåd i England. Samma kväll angreps en patrull med svenska FN-soldater i Afghanistan. Inga svenskar skadades under skottväxlingen men en afghansk polis dödades och flera skadades.
Norrköpings Tidningar skriver om attacken i Afghansitan i ledaren, Krig mot terrorism också för svenskar:

Vissa misstankar om förövarna går i riktning mot al-Qaidasympatisörer, men Försvarsmakten är förtegen och varje angrepp behöver inte handla om terrorister. Samtidigt är det inte första gången det hettar till i den ”svenskbevakade” delen av Afghanistan …
Att terrorister skulle ta påskpaus i ett muslimskt land vore möjligen en smula överoptimistiskt, däremot finns det kanske en och annan som inbillade sig att kriget mot terrorismen skulle ta slut när George W Bush lämnade Vita huset. Det var Bush som myntade termen, men det var inte Bush som startade kriget. Detta krig fortgår och egentligen har relativt lite förändrats sedan 11 september 2001.
Framför allt måste EU:s större medlemsstater ta ett större ansvar. Om så inte skulle ske, riskeras först och främst den demokratiska framtiden för Afghanistan – och i förlängningen också demokratin i grannlandet Pakistan …
Till detta kommer förstås terroristerna som gömmer sig i Västeuropa. I Storbritannien kan mycket stora terroristangrepp ha stoppats i sista minuten … händelserna påvisar i vilket fall som helst att vi inte kan kosta på oss att sänka garden.

Vi får aldrig glömma detta samband: om vi i väst lämnar Afghanistan, Irak och andra fronter i kriget mot den islamiska fundamentalismen kommer de att flytta fram sina positioner. I Pakistan kan de komma över kärnvapen.
De vänsternissar som kräver att Sverige lämnar Afghanistan har att skörda kärnvapenkrig.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , ,, , )

Rulla till toppen