Småföretag har fått mer att göra

Hur viktigt det är att ha ett stort antal småföretag i ekonomin visar ny undersökning från Skop. Ekot rapporterar i Småföretagen vill anställa trots krisen:

Många småföretag har fått mer att göra och nästan vart femte vill anställa fler. Det framgår av opinionsinstitutet Skops mätning av företagens aktiviteter och förväntningar.

Också den senaste småföretagarbarometern från Företagarna och Swedbank ger intressanta signaler om att man kan ha nått botten och att det kan vara på väg att vända, särskilt i västra Sverige, rapporterar Göteborgs-Posten i Småföretag i väst ser ljuset:

– Jag hade nog trott att läget var värre här, men företagen i Västsverige har alltså något bättre bild av konjunkturläget än övriga riket i nuläget, säger Maria Derner, regionchef för Företagarna i Västra Götaland.

När de större, exportberoende företagen går dåligt, är det centralt att ha företag med annan inriktning. Mångfald är verkligen något som krävs i ekonomin. Småföretag måste få bättre villkor. Statens skattesystem är byggda för storföretagen. Här måste förändringarna som regeringen inlett fortsätta — och förändringstakten öka.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , )

Rulla till toppen