Civila offer i Gazakriget var avrättade av Hamas

När svenska medier rapporterat om civila offer i januarikriget i Gaza och södra Israel kan i dödstalen ingå flera tiotal med palestinier som i själva verket avrättades av Hamas. Det skriver Human Rights Watch i en redogörelse, rapporterar ekot i Hamas anklagas för grova övergrepp.
Vad säger Socialdemokraterna om det? Mona Sahlin m fl gick under Hamas fanor i januari. Ställer S upp på summariska avrättningar, försvinnanden och tortyr?
Om inte, varför tar då Socialdemokraterna inte avstånd från Hamas och andra fundamentalistiska mördarorganisationer?
Socialdemokraterna är inte längre ett trovärdigt parti i utrikespolitiska frågor. S kan inte företräda Sverige med någon auktoritet så länge man inte förmår hålla rent mot extremister i sin internationella politik.
På samma sätt som Vänsterpartiet fortfarande inte gjort upp med sina relationer till DDR, Sovjetunionen och andra kommunistiska förtryckarregimer, har nu Socialdemokraterna svärtat ner sitt anseende genom att blunda för övergrepp från Hamas.  
Och Socialdemokraterna kan inte skylla på att ”vi ingenting visste”. Exempelvis rapporterade den här bloggen 23 januari: Hamas avrättar Gaza-bor som inte lyder. Naturligtvis teg svenska medier om dessa rapporter. Men den som ville se kunde se. Andra väljer att blunda för övergrepp.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , ,, , , , , )

Rulla till toppen