Våldet tar över i Malmö

Rapporterna om bränder och upplopp har blivit vardag från Malmö. Några av dagens rubriker: Fortsatta bränder i RosengårdRosengård drabbat av oroligheter och bränder i natt. Anarki och det svenska samhällets sammanbrott? Kanske inte. Men andra kulturella mönster än de västerländska och svenska breder ut sig i Malmö. Våldet får allt större genomslag och frågan är hur länge polisen kan upprätthålla lagarna.
Ett exempel på hur “samhällsdebatt” numera sker i denna landets tredje största stad rapporteras i Skånska Dagbladet, Ville inte delta i upplopp – fick sin hund skjuten:

En 28-årig man och hans kamrater gick på Ramels väg … När de vägrade [delta i kravallerna] drog den ene av ungdomarna upp ett skarpladdat vapen. Han satte vapnet mot 28-åringens huvud.
– Jag skall döda dig och våldta din fru, sade den 21-årige ynglingen.
Hunden hade varit orolig tidigare, men blev nu riktigt ilsken och försökte göra utfall mot den beväpnade ynglingen.
21-åringen tog då ett steg tillbaka, sänkte vapnet och sköt hunden i nacken.
– Nästa gång är det din tur, sade ynglingen och sprang sedan från platsen.

Lägg till det ett socialdemokratiskt kommuanlråd, Ilmar Reepalu, som driver egen utrikespolitik (som om Malmö inte vore en del av Sverige) till stöd för Iran och dess hantlangare i Hamas och Hizbollah. I de demonstrationståg som Reepalu stöder skanderar man att judar ska dödas och fördrivas, i strid med svenska lagar som uppenbart inte längre gäller.
Berättelser av det här slaget kan man tro höra hemma i 1920-talets politiskt oroliga Tyskland eller i Mellanöstern, men det är alltså så det ser ut i Malmö i dag.
Se mer i ‘Welcome to Ramallmö’. (Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen