Nya avslöjanden: LO bjuder fler på guldersättningar

Det är inte bara i AMF som LO ger etablissemanget guldkantade ersättningar. I Newsmill avslöjar Rolf van den Brink:

Aftonbladets chefredaktör Helle Klein har en fallskärm på närmare 2,3 miljoner kronor. Hon har 140.000 kronor i månadslön plus 49.000 kronor i måntaliga pensionsinbetalningar samt förmånsbil. Helle Klein är ytterligare ett exempel på LO:s frikostighet när det gäller förmåner för chefer i bolag de kontrollerar.

Och Helle Klein är ju låginkomsttagarnas talesperson….
Jag har inget emot att folk får höga löner. Till de som är kritiska skulle jag vilja ställa frågan: ”skulle DU tacka nej till 140.000 kr i månadslön?” Bara de som säger nej har rätt att klaga (men jag skulle ju börja undra över deras bevekelsegrunder).
Det är hyckleriet som är drivmedlet i Wanjagate. LO och Socialdemokratin, exempelvis S-debattörer som Helle Klein, klagar på höga ersättningar — samtidigt som de delar ut dem eller tar emot dem själva.
Om de hade någon heder i kroppen skulle de stå upp och försvara sina beslut istället för att argumentera emot sitt eget agerande!
Men ryggrad av det slaget saknas inom arbetarrörelsen. Andra ska inte få höga löner — bara deras egna. En sådan rörelse och sådana språkrör kan man inte ta på allvar.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , )

Rulla till toppen