Avveckla Konstfack!

Mina fördomar om statligt finansierad konst har nu blivit besannade. Konstfack uppviglar till skadegörelse genom vandalisering av tunnelbanevagn och urholkar tilliten mellan patienter och läkare genom att spela psyksjuk. Konstfack är ute efter att sabotera och bryta sönder vår civilisation. Det ska inte belönas, det ska bestraffas. Svenska Dagbladet är i ledarstick alldeles för snälla:

Det är helt rätt att SL reagerar med att kräva skolan på skadestånd. Men med två omdömeslösa tilltag så nära inpå varandra börjar man undra inte bara över omdömet utan också över kvaliteten på utbildningen. Konstverken som föds på Konstfack verkar allt oftare ha “Ballar av stål” och “Jackass” som förebilder. Våra skattepengar skulle inte ha något emot lite mer kvalitet än så.

De skattemedel som hittills gått till Konstfack bör gå till något som gör nytta: till löner för sjuksköterskor eller något annat viktigt. Dra in anslagen, kulturministern! Redan i nästa års kulturbudget.
(Andra intressanta bloggar om , , , , )

Rulla till toppen