Hot går hem, denna gång mot Davis Cup

Socialdemokraterna och den rödgröna sörjan i Malmö stads fritidsnämnd har beslutat att tennishmatcherna i Davis Cup mellan Sverige och Israel i mars ska spelas inför tomma läktare. Det är ett tydligt tecken på hur totalitära krafter flyttar fram positionerna i Sverige. Sydsvenskan skriver i ledare, Ingen match för extremister:

För demokratin och rättsstaten är det en halv förlust. Minst.
Hot går hem. Ännu en gång.

Så är det. Säkerhetsproblemen kan hanteras, och matcherna genomföras med publik. Tidningen skriver:

Åskådarna kan kroppsvisiteras innan de släpps in. Publikutrymmena kan sektioneras och avgränsas på olika sätt. Det sker i andra sammanhang. Våld på idrottsarenor är inget nytt eller okänt fenomen … Enligt Håkan Jarborg Eriksson, chef för polisinsatsen utanför arenan, så ser polisen inga hinder för en match inför publik. ”Det har gått tidigare … att på ett säkert sätt sköta insläpp och biljettförsäljning som då skulle undvika att man får några oroligheter inne i arenan”.

Att låta hot styra är detsamma som att ge upp. Vänsterpartierna vänder demokratin ryggen. De faller till föga för fundamentalister och våldsverkare.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , ,, , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen