Talet var platt, en besvikelse för anhängarna

Redan har ordet ”besvikelse” använts om Barack Obamas presidentskap. Jag hörde det från BBC — av alla vänstermedier. Reportern som stod i publikhavet nedanför kongressen rapporterade att flera åhörare tyckte Obamas installationstal var en besvikelse. Aretha Franklin hade snarare varit höjdpunkten.
Om Obamas installationstal skriver i Michael Gerson i sin Washington Post-kolumn, The Conservative Revolutionary:

Inför installationstalet förväntade sig många ett retoriskt mästerverk, men som kanske var ideologiskt ytligt. Istället fick vi höra ett tal som var retoriskt platt och substantiellt intressant. På sin första dag i jobbet har president Obama lyckats förvåna.

Och vilken bakgrund har artikelförfattaren, som menar att budskapet var politiskt intressant? Jo, George W Bushs talskrivare inför dennes två installationstal.
Han har alltså samma reaktion som jag igår: mot innehållet i sak har jag inte så mycket att invända.
Men vad tycker vänstern om denna uppenbara högersväng?
(Andra intressanta bloggar om , , , , ,)

Rulla till toppen