Snobbarna har inte förstått Bush

I Englands största tidning, The Sun, skriver Julie Burchill att elitens snobbar inte har förstått George W Bush, Misunderestimated:

Det återstår att se hur historien kommer att betrakta W, men mycket talar för att det blir betydligt rättvisare och därmed positivare omdömen än från internationella snobbar och inför islamistiska terrorister fjäskande hycklare som varit så angelägna om att överföra alla sina egna svagheter och demoner till axlarna på en hygglig och anständig man. Blygsam, också. Under hans sista presskonferens i Vita huset skämtade Bush med journalisterna om att de ”missunderskattat honom” …
Bush är en sann maverick. Som världens mäktigaste man struntade han i vad ytliga, översittaraktiga och i grunden självföraktande européer på finare middagsbjudningar tycker om honom. Vi lever i en farlig värld och han förstod farorna bättre än de flesta. Det skulle inte förvåna mig om Bush i vida kretsar om några år är saknad.

Också i en annan tidning, Investors Business Daily, lyfter man Bushs starka kort i ledaren Passing The Torch Of National Safety:

George W. Bush’s administration uppnådde det få trodde var möjligt efter 11 september 2001 — ett perfekt resultat i att bevara Amerika säkert. Kommer president Obama att klara av detsamma?

Det är tiotusenkronorsfrågan i dessa dagar…
(Andra intressanta bloggar om , , , , , ,, , ,, )

Rulla till toppen