Hamas utropar ’seger’ men svenska medier faller inte för propagandan

Sommaren 2006 anföll Hizbollah Israel och efter stridernas upphörande utropade sig Hizbollah som segrare. Svenska medier svalde allt terrororganisationen sa och gick på alla propagandafinter. Under striderna i Gaza de senaste veckorna har medierna haft en lika välvillig inställning till Hamas, men när Hamas nu utropar sig som ”segrare” ser vi ett skifte.
Ekoredaktionen förmedlar, glädjande nog, inte okritiskt segeranspråken från terrororganisationen Hamas, utan om palestiniernas ilska över fundamentalisternas tilltag som bara leder till död och förstörelse, Fortsatt svår situation i Gaza:

Trots de internationella spekulationerna om att Hamas nu stärkt sina positioner bland palestinier både på Västbanken och i Gaza, säger [Gaza-bon] Mai Abumarasa att även om det inte sägs offentligt, så skyller många i Gaza kriget på Hamas och ångrar att de röstade på dem för två år sedan.

Samma effekt hade Hizbollahs krig mot Israel 2006. Befolkningen i södra Libanon accepterar inte Hizbollahs aggressioner mot Israel. Därför kunde inte Hizbollah backa upp Hamas genom att öpna en andra front.
Det är tid att de civila i Libanon och de palestinska områdena tar avstånd ifrån dessa extremister och våldsverkare i Hizbollah och Hamas. De är på inget sätt representativa för civila som vill leva i fred och utveckla sina samhällen.
Att svenska vänstern och svenska journalister så ivrigt uppbackar dessa terrorister visar hur lågt dessa svenskar sjunkit.
Israel har genom självförsvar visat att det finns inga lösningar i stöd till dessa organisationer.
Men det är då ett ödets ironi att européer nu signalerar att man vill förhandla med Hamas! Det betyder att man legitimerar och hjälper Hamas. Utvecklingen visar varför omvärlden aldrig förmår att skapa fred, utan istället häller bensin på brasan.
De som vill ha fred, borde med alla medel se till att isolera Hamas och Hizbollah, att ge dem skulden för den förstörelse som kriget i Gasa orsakat. Ett krig startat av Hamas genom tusentals missilangrepp mot civila i Israel.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , ,, ,
)

Rulla till toppen