Alliansen: trygghet genom ansvarsfullhet

Inrikespolitiskt handlar partiledardebatten naturligtvis om den ekonomiska krisen. Regeringens budskap är att största möjliga trygghet för svenska folket skapas genom en ansvarsfull ekonomisk politik.
Mona Sahlin är på sitt mest gnälliga humör. Inläggen är fyllda med gamla, trista, jobbiga, tråkiga och till leda upprepade haranger, som Reinfeldt ”har mage att”, ”tror han själv på det han säger”, ”förödande politik”.
När hon ur garderoben plockar fram den gamla trasan, att regeringen ”underminerar statsfinanserna” frågar statsminister Reinfeldt hur oppositionen ska få sitt alternativ att gå ihop när man först presenterar nya ”krispaket” med nya utgiftsökningar närmast varje dag, och för att sedan säger att man måste ta statsfinanserna på allvar.
När Sahlin hävdar att regeringen ”ökar klyftorna” kontrar Reinfeldt med att konstatera att socialdemokraternas politik innebär skattehöjningar med flera hundra kronor i månaden för exempelvis sjuksköterskor.
Jag får intrycket att vid varje tillfälle som det blir en riktig holmgång mellan regeringen och oppositionen, vinner regeringen.
Alltså: mer debatt!
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen