Sverige åter världsrekordhållare i skatter när Danmark sänker?

Under 2007 lämnade Sverige förstaplatsen när det gäller världens högsta skattetryck. Danmark blev istället värst. Men nu kommer signaler om att den danska regeringen tänker sänka inkomstskatten, rapporterar Berlingske Tiderne i Løkke klar til at sænke topskatten och Politiken i Løkke er klar til at sænke topskatten:

Finansminister Lars Løkke Rasmussen (Venstre) förbereder »väsentliga« skattelättnader för omkring 940.000 danskar som i dag betalar värnskatt. Därmed byter liberala regeringspartiet Venstre kurs och ställer upp på de skattesänkningar som hittills endast det andra regeringspartiet Konservative förespråkat.

Det är med andra ord dags för den svenska regeringen att förbereda fler sänkningar om man inte åter vill att Sverige ska bli värstingar i skattetryck.
Se mer: Sverige inte värst i skattetryck längre.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen