Bakom Hamas finns Iran

Under Hizbollahs krig mot Israel 2006 konstaterades att Hizbollah fått vapen från Iran. Det är ingen hemlighet att Iran använder Hizbollah och Hamas som verktyg i Mellanöstern. Få skulle bli förvånade om Hamas raketoffensiv denna vinter är finansierad och uppbackad av Iran. Reuters rapporterar, Iran orders Muslims to defend Palestinians in Gaza:

Irans andlige ledare ayatollah Ali Khamenei utfärdade ett religiöst budskap till muslimer runt om i världen på söndagen där han beordrar dem att försvara palestinier mot Israels attack i Gaza. Det meddelade den statskontrollerade televisionen.

Och Jerusalem Post skriver, Analysis: Don’t forget the Iranian connection:

Hezbollah är en iransk skapelse. Hamas är det inte. Men man har alltmer dragit sig till den iranska intressesfären. Mycket av Hamas importerade vapenarsenal, och den kunskap med vilken man nu producerar och utvecklar sina egna misssiler, har sitt ursprung i Iran. Dussintals av Hamas befälhavare har blivit tränade i Iran under senare år, för att komma hem och använda den ”utbildningen” för att bygga upp en armé i Gaza. Och Hamas har, i allt mer utökad utsträckning, kommit att agera i tjänst för iranska mål.

Detta är också något som svenska medier censurerar. Jag vet inte om det är medvetet, eller om det är omedvetet genom den mentala låsning man har och som alltid utgår ifrån att det är palestinier man ska tycka synd om.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , ,, , , , , )

Rulla till toppen