2008 blir kallaste året hittills på 2000-talet

Alla talar om växthuseffekt och global uppvärmning, men där ute i verkligheten blir klimatet… kallare! Brittiska vänstertidningen Guardian rapporterar om ny studie som visar att den globala temperaturen har sjunkit, 2008 will be coolest year of the decade:

Detta år kommer att bli det kallaste sedan 2000 enligt en preliminär uppskattning av den globala temperaturen som kommer att publiceras i nästa vecka av Met Office [brittiskt SMHI]. Det globala genomsnittet för 2008 kommer att bli omkring 14,3 C vilket är 0,14 C under genomsnittliga temperaturen för 2001-07.

Det här är inte första gången studier motsäger de ”sanningar” som svenska massmedierna publicerar, ändå ser vi sällan de större medieorganisationerna ifrågasätta eller ens problematisera talet om klimathotet. Jag tycker inte massmedierna gör sitt jobb när man av ideologiska och politiska skäl tiger om fakta och studier som motsäger den ”allmänna uppfattningen”. Massmedier ska vara kritiska! Men i miljöpolitiken har man abdikerat till att okritiskt förmedla propaganda. Sorgligt.
Se mer: Klimatlobbyn har fel om temperaturen i oktober, 2008 på väg att bli världens kallaste på länge, Växthuseffekten mer tro än vetenskap.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , )

Rulla till toppen