Så gick presidentvalet till

Min lektyr på tåget till Borås, där jag ikväll samtalat om utrikespolitik med liberala ungdomsförbundet, LUF, (en trevlig debattkväll om Bush, neokonservativa perspektivet, spridande av frihet och demokrati i världen, utmaningarn mot väst, Afghanistan mm), var en initierad artikelserie i senaste Newsweek om amerikanska presidentvalrörelsen, Secrets of the 2008 campain.
Här får vi veta mer om Barack Obama och John McCain, och satt i det efterkloka sammanhang som journalister och tyckare älskar. Men det är välskrivet och helt klart intressant för den som tycker amerikanskperspektiv är intressant. Man kommer dessutom så långt bakom kulisserna man kan tänka sig: Newsweek har kommit över inspelningar av Obamas förberedelser inför debatter som avslöjar något om hur han ser på sig själv och sina tillkortakommanden.
Kapitel 1: How He Did It
Kapitel 2: Back from the Dead
Kapitel 3: The Long Siege
Kapitel 4: Going Into Battle
Kapitel 5: Center Stage
Kapitel 6: The Great Debates
Kapitel 7: The Final Days
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , ,)

Rulla till toppen