Mediernas lögner om Sarah Palin

Svenska Dagbladet skriver om alla de lögner medierna spred: Sarah Palin-fejken alla gick på:

Lita inte på allt du läser i tidningar, ser i nyhetssändningar eller hittar på bloggar – det är en sanning som ännu gång har visat sig vara helt korrekt. Nyheten att Sarah Palin inte visste att Afrika var en kontinent fick stort genomslag … Men nu har det visat sig att allt var fejk. Källan heter Martin Eisenstadt – som egentligen är två okända filmskapare som skapat en karaktär till en planerad tv-serie, skriver New York Times. Karaktären har presenterats som en rådgivare till John McCain

Men den här bloggen har inte spridit några lögner, utan tvärtom pekat på att uppgifterna inte var bekräftade: Falska rykten om Sarah Palin.
En av bloggens läsare som ställt frågor till svensk journalist som spridit de falska nyheterna om Palin, fick svaret: ”Dementin är ju inte bekräftad”.
Alltså: det är okej att sprida falska rykten, utan att få dem bekräftade. Men dementier kräver bekräftelse.
Här är några medier som spred lögnerna: Expressen i Hon trodde att Afrika var ett land. Aftonbladet basunerade ut: Sarah Palin trodde Afrika var ett landGöteborgs-Posten spred villigt ryktet vidare utan minsta källkontroll: ”Palin beskrivs som okunnig och rent av korkad. Hon påstås ha trott att Afrika är ett land och inte en kontinent”.
Du som läser den här bloggen har dock inte blivit lurad. Den nyhetsintresserade som vill ha saklig information om amerikansk politik bör noga välja vem man läser och hämtar info hos…
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , )

Rulla till toppen