McCains hopp finns kvar

John McCain har av delstaterna som röstade på Bush i förra valet bara förlorat en mindre delstat, New Mexico, och kan alltså ta hem segern. Men den delstat han hoppats att vinna från demokraterna, Pennsylvania, har givit sina elektorsröster till Obama.
Republikanerna har förlorat flera senatorer, bland annat Elisabeth Dole, men det ser ut som att man kommer att behålla så många att demokraterna inte når 60 av senatens 100 platser. Det krävs 60 procents majoritet för att häva minoritetsbordläggningar och verkligen kontrollera senaten. 
Valexperten Michael Barone rapporterar att i vissa valdistrikt ger vallokalundersökningarna hela 10 procent högre andel till Obama än i den faktiska rösträkningen.
Alltså: fortfarande blandade resultat som inte ger något klart utslag.
Kuriosa: 84-årige demokratiske senatorn Frank Lautenberg är omvald för New Jersey.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , ,)

Rulla till toppen