Kommer Halal-tv att ta upp hur sharia praktiseras?

Bloggaren Johan Ingerö tar upp debatten om SVT:s nya program Halal-tv och ställer en viktig fråga, Offer för stening var ett barn:

Flera medier rapporterar nu att den kvinna som stenades till döds av islamistmilisen i Somalia bara var tretton år gammal. Milisen hävdar att hon erkänt otrohet och ”ville blir straffad”. Amnesty å sin sida hävdar att hon blivit våldtagen och även försökt anmäla detta.
Kanske något för SVT att lyfta i den berömvärda satsningen Halal-tv? Vissa av programledarna har ju försvarat den här sortens juridiska avvägningar…

Med yttrandefrihet kan och ska alla olika ståndpunkter i sakfrågor och värderingar ventileras, men yttrandefrihet innebär också att man kan kritisera dem. Hårt. Frågan är om SVT kommer att släppa fram kritik av islam och av de kulturella uttryck som bygger på sharialagarna.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , )

Rulla till toppen