Stort förtroende för Reinfeldt

Ny mätning visar att svenska folkets förtroende för regeringen är gott, mitt i all den globala turbulens som vi nu lever med. Dagens Nyheter har låtit Synovate utföra mätningen och rapporterar: Stort förtroende för Reinfeldt:

47 procent av väljarna svarar att de har stort förtroende för regeringens agerande.

Och Alliansens trovärdighet i ekonomisk politik blir än tydligare när de tillfrågade svarat på frågan: ”Vilket parti kan bäst hantera finanskrisen?”
35 procent: moderaterna
13 procent: folkpartiet
11 procent: centerpartiet
9 procent: kristdemokraterna
29 procent: socialdemokraterna
2 procent: miljöpartiet
2 procent: vänsterpartiet
Här har alltså Alliansen ett förtroendeövertag på hela 68 procent mot 33 procent för den samlade vänsteroppositionen.
Det är nu under den ekonomiska krisen som nya moderaterna har chansen att göra samma genombrott i regeringsställning som man gjorde som kampanjparti under valrörelsen 2006. Definitivt ta över rollen som partiet som bäst förkropsligar Sverige och svenska folkets förväntningar.
Det är en roll som socialdemokratin haft sedan 1932, men som man först under Göran Persson och nu under Mona Sahlin allt sämre klarar av att upprätthålla. Sahlins desperata utspel med miljöpartiet i onsdags var kanske ett försök att återta den ställningen. Men det misslyckades ju fullständigt. Socialdemokraterna länkas nu allt hårdare till två partier som totalt saknar trovärdighet som statsbärande partier.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen