Skolkök kontra McDonalds

Sydsvenskan uppmärksammar skolmaten i ledarartikel, God, godare, McDonald’s:

TV4:s serie Matakuten har blottlagt det erbarmliga tillstånd som härskar i många skolkök. En kombination av stelbenta regler, ointresserade politiker, okvalificerad personal och löjligt snålt tilltagna anslag är på sina håll ett säkert recept för osmakliga måltider med närmast obefintligt näringsinnehåll. En portion köttbullar, potatismos och sås som skickades på laboratorieanalys visade sig ur näringssynpunkt vara sämre än kattmat.

Men detta är ju karaktäristiskt för all offentlig verksamhet — utveckling och förnyelse sker av aktörer på marknaden som inte får betalt om de inte levererar tillräcklig kvalitet. Allt medan offentlig drift kan strunta i kunderna, de får ju pengarna från politikerna.
(Andra intressanta bloggar om , , , ,
)

Rulla till toppen