Optimisten Palin, pessimisten Biden

Om jag så här i slutet av debatten ska sammanfatta intrycket i några korta ord, blir det att Palin hela tiden slutade sina repliker i en optimistisk ton även om hon kunde referera till egna svårigheter i livet, som att ha ett handikappat barn. Biden slutade ofta i pessimistisk ton, i hur eländigt allt är och att amerikanska folket behöver ”hjälp”.
Joe Biden genomförde en gedigen insats, men ingen minnesvärd. Sarah Palin var kraftfull, offensiv och en helt ny sorts politiker på Amerikas högsta politiska nivå. Hon var under stor press och hade att möta enormt förakt som kommit till uttryck i medier och på nätet. Hon klarade testet med glans.
Jag gissar att motståndarpartiets arméer kommer fortsätta att håna henne och förlöjliga hennes vardagsspråk, men det är väljarna som avgör. Och jag är övertygad om att hennes framträdande gick hem bland folk som inte sysslar med politik.
UPPDATERING: Här kan du se debatten i YouTube
httpv://www.youtube.com/watch?v=89FbCPzAsRA
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , ,)

Rulla till toppen