Niklas Ekdal är en stor komiker

I sin söndagskrönika i DN formulerar han de politiskt korrekta fördomarna om amerikanska republikaner. Med stor precision listar han rader med kritiska argument, för att toppa med den mest uppenbara kritiken mot Sarah Palin:

Hon är den första sedan Eisenhower som uttalar kärnvapen ’nu-cue-lure’ och den första i historien att betrakta USA:s Lappland som världens medelpunkt och politiska föredöme.

Jag är chockad! Tanken har aldrig slagit mig att dialekt och uttal är så avgörande i valet av politiska ledare! Och att en politiker hyllar sin hemort, sitt landskap, är ju något som ingen annan än Sarah Palin ägnar sig åt, det är ju en fruktansvärd lokalpatriotism som naturligtvis aldrig någonsin förekommit hos en enda norrländsk socialdemokrat!
Jag måste erkänna att Niklas Ekdals argument är så slagfärdiga att jag nu ändrat mig. Barack Obama måste vara den som har rätt dialekt. Och han har säkert aldrig sagt ett gott ord om sin hemstad Chicago.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , ,)

Rulla till toppen