Medier mörkar Obamauttalande som är nyhetsvärdiga

Under valkampanjen talar Barack Obama väl om Israel, men det finns uppgifter om att Obama 2003 framträtt med palestiska företrädare där det riktats hårda ord mot Israel. Los Angeles Times har ett ljudband med uttalanden från mötet, men har inte offentliggjord denna intressanta inspelning som har högt nyhetsvärde.
Varför? Därför att man inte längre är en nyhetsorganisation som drivs av att förmedla nyheter, utan är en kampanjorganisation som döljer nyheter för att rädda sin kandidat, Obama.
Den anklagelsen riktar John McCain mot Los Angeles Times, McCain faults paper for not releasing Khalidi tape.
Och nog är det häpnadsväckande när medier, istället för att avslöja politikers hyckleri skyddar politiker från att hamna i en skandal. Detta beteende är vanligt i auktoritära regimer, men något helt nytt för demokratiska.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , ,)

Rulla till toppen