Småföretagen då?

Min spontana kommentar till statsbudgeten ligger nära organisationen Företagarna som i pressmeddelande skriver Småföretagen glöms bort:

— Budgetpropositionen är tom på åtgärder som underlättar för landets småföretag. Arbetslinjen är viktig, men vi önskar att regeringen med samma intensitet genomförde insatser för att öka efterfrågan på arbetskraft, det vill säga att driva företagarlinjen, säger Företagarnas vd Anna-Stina Nordmark Nilsson.

Naturligtvis gillar jag skattesänkningarna, som är kända sedan tidigare. Men Företagarna menar att de är för små. Till E24 säger Nordmark Nilsson, Inga nya jobb med regeringens budget:

– Regeringen missar att det är i småföretagen som det skapats flest jobb de senaste fem åren. Jag är förvånad över att de tror på 10 000 nya jobb totalt med sitt företagarpaket. Det här får inte småföretagen att anställa, säger hon

Tyvärr tror jag hon har rätt. Regeringen har fokus på de stora väljargrupperna, alltså löntagarna, inte på dem som kan skapa nya jobb, företagarna.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , ,)

Rulla till toppen