Skrota EUs dåraktiga flyttcirkus mellan Strasbourg och Bryssel. NU!

På grund av att ett innertak rasat ner i EU:s parlamentsbyggnad i Strasbourg har den dåraktiga flyttcirkusen mellan Bryssel och Strasbourg tillfälligt ställts in. Om det finns något vett i EU ser man till att permanent upphöra med detta vanvettiga slöseri med skattebetalarnas pengar.
Vi — du och jag — tvingas varje år betala två miljarder kronor för denna flyttcirkus. Stoppa den. Nu!
BBC rapprterar i Strasbourg stays closed for MEPs:

[Raset] betyder att parlamentet för andra månaden i rad kommer att hålla sin session i Bryssel. Många parlamentsledamöter har framfört sin uppfattning att skrota de dubbla uppsättningarna av parlamentssalar och permanent förlägga sammanträden till Bryssel.
Men supportrar av sessionerna i Strasbourg säger att staden är av symbolisk betydelse på gränsen mellan Europas tidigare ärkefiender Frankrike och Tyskland.

Men jösses. Brukar inte EU-entusiasmen gå ut på att EU förmått Europa att lämna denna krigiska rivalitet bakom sig? Då finns det väl ingen som helst anledning att hylla detta mörka kapitel i Europas blodiga historia? Hur korkad för den här EU-byråkratin bli innan de så kallade folkvalda säger ifrån?
Flyttcirkusen är ett bevis på att EU hittills är ett misslyckat projekt, styrt av byråkratisk prestige snarare än demokratiska ideal. EU kommer att gå under om man fortsätter förakta de européer man säger sig företräda.
Lissabonfördragets totala avsaknad av direkt och demokratiskt ansvarsutkrävande i val av kommissionen är den viktigaste principiella invändningen jag har. EU fungerar som en diktatur. Makthavarna kan inte avsättas av folket. Men flyttcirkusen är symbolen för denna Majestätiskt Kungliga Hov-attityd som EU präglas av. Och som kommer att knäcka unionen.
(Andra intressanta bloggar om , , , ,)

Rulla till toppen