Sarah Palin utgör dödligt hot mot vänstern

Alla är eniga: Sarah Palin gjorde fullständig succé i nattens tal vid republikanska konventet.
Palin sopade golvet med Barack Obama och gjorde utan tvivel klart att det är John McCain och henne amerikanska folket ska rösta på om de vill ha verklig förändring och erfarenhet i Vita huset.
ABC News summerar i Palin in Spotlight: ’Average Hockey Mom’ Slams Obama’s ’Change’ Mantra:

Sarah Palin överträffade alla förväntningar i natt i det tal som alla sett fram emot. Hon knockade demokraternas presidentkandidat Barack Obama, golvade nyhetsmedierna och presenterade sig själv som en outsider, hyllade soldater som försvarar Amerika och lyfte fram John McCains erfarenhet som reformator.
Och tänk, för mindre än en vecka sedan, kände vi knappt till hennes namn.

Chicago Sun-Times skriver i Palin shows she knows how to throw a punch:

Sarah Palin må komma från vägs ände i Alaska, men hon har kämparglöd som en street fighter.

Wall Street Journal skriver i Palin’s Home Run:

Tjugo år efter det att Ronald Reagan lämnade ämbetet, kan de republikaner som saknar honom funnit en framtida Margaret Thatcher. Om John McCain vinner kan konservativa komma att se hans mest långvariga bedrift i det faktum att det var han som upptäckte republikanernas nästa generations ledare . . .
Vänsterkommentatorer noterade dystert de mullrande applåderna i konventhallen i natt. Men de kan inte göra mycket åt det. Inte ens NBC:s attackhund [nyhetsankaret] Keith Olbermann förmådde i sin kommentar om Palins framträdande mer än att säga: ”Folk som gillar sånt här finner det… det här är vad de gillar.”
Palin åstadkom flera saker i natt. För det första introducerade hon sig själv och sin bakgrund för det amerikanska folket med värme och på ett attraktivt sätt, heltäckande med bilder på hela hennes familj. För det andra hyllade hon John McCains ledarskap, hans uppoffringar för landet och hans politiska oberoende på ett sätt som gav liv och färg åt hans bedrifter. För det tredje försvarade hon sig effektivt mot vänstern och mediernas kritik genom att framställa det som attacker på småstadsmänniskornas och förorternas värderingar, det som hon vuxit upp med.
För det fjärde sopade hon golvet med Barack Obama med stor kraft utan att bli hänsynslös. Formulering om att hennes jobb som borgmästare i en liten stad är ”ungefär som att vara en samhällsaktivist (’community organizer’, som Obama säger sig ha varit), bortsett från att som borgmästare har du verkligt ansvar”, fick konventetstaket att lyfta.

Redan innan talet förklarade Ronald Reagan-talskrivaren Peggy Noonan i Wall Street Journal varför medievänstern till varje pris måste krossa Sarah Palin, A Clear and Present Danger To the American Left:

Eftersom hon rör upp så många kulturella aspekter, eftersom hon är en feminist som inte stämmer med universitetens genderteorier utan är av typen så-laddar-du-om-det-här-geväret, eftersom hon är en kvinna vars stil, bakgrund och feminism är exakt överensstämmande med normala amerikanska kvinnor och inte med de abstrakta akademiska feministernas, eftersom hon använder makeup och höga klackar och äter älgkött och är Alaska-tuff, eftersom hon är konservativ, motståndare mot vapenförbud och abort, eftersom konservativa kommer att sluta upp bakom henne och därför att hon just därför utgör ett dödligt hot mot amerikanska vänstern, och mot Obamas kandidatur.
Hon kan komma att utgöra en politisk kraft som förändrar Amerika. Så de måste döda henne, och döda henne illa kvickt. Det kommer att bli brutalt. Vi är redan där.

Men det vi såg i nattens tal är att hon inte tänker vika ner sig. Sarah Palin är redo att ta fighten med demokratiska partiet och medievänstern. Och hon gör det med energi, engagemang och viljestyrka som sällan skådats.
Hon kan starta en ny frihetlig revolution i natt. En ny våg som kan komma att dominera politiken framöver. Det här är vänsterns värsta mardröm.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , )

Rulla till toppen