Sarah Palin charmar Amerika i sitt definitiva genombrott

Nu håller Sarah Palin, McCains vicepresident-kandidat, sitt livs viktigaste tal. Och hon gör det med en säkerhet som om hon aldrig gjort något annat. Hon presenterar sin familj och knyter hela tiden an till amerikanska värden. Hon visar sin förankring i folkdjupet.
Det blir stort jubel när hon säger att hon som mamma till ett funktionshindrat barn lovar vara en god advokat i Vita huset för dem med särskilda behov.
Hon hyllar småstadslivet, och driver med Obama för att han talar väl till vanligt folk när de lyssnar och anklagar dem för att vara bittra, när han tror att de inte lyssnar. Hon sätter det i kontrast till McCain som är densamme vem han än träffar.
Hon bemöter också mediekritiken mot henne:
“Jag tillhör inte etablissemanget i Washington. Det är något jag upptäckt de senaste dagarna. Men jag tänker inte åka till Washington för att tillmötesgå medierna, jag vill till Washington för att tjäna det amerikanska folket.”
Hon närmar sig internationell politik utifrån en fråga hon kan som Alaskas guvernör: energifrågorna. Hon vill utöka oljeutvinningen i Alaska för att befria USA från beroende av diktaturernas olja. Och utifrån energipolitiken tar hon upp Rysslands försök att hota och påverka Amerikas europeiska allierade.
Det här är Sarah Palins definitiva genombrott. Hon är en bättre talare än Hillary Clinton. Palin är närvarande, hon är avslappnad och energisk. Hon driver hem talets poänger med rätt ton, med rätt attityd och med en kombinerad ödmjukhet och styrka.
Det här är underbart att se!
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , )

Rulla till toppen