Rupert Murdoch: Obamas ekonomiska politik är naiv

Mediemagnaten Rupert Murdoch intervjuas av Neil Cavuto i Fox News och ger som vanligt rakbladsvassa analyser, Obama’s economic policies are ‘naive’:

— Jag gillar senator Obama väldigt mycket. Jag har träffat honom. Han är en intelligent man. Men hans politik, som bygger på anti-globalisering och protektionism, kommer att leda till tre ting. Den kommer att skapa inflation. Den kommer att förstöra USAs relationer med resten av världen. Och den kommer att bromsa resten av världen, också. Man kommer att göra folk rädda att anställa. Vi kommer att få se företag lämna detta land om man bygger en protektionistisk mur runt det. Vi kommer att få… Hans politik är verkligen mycket, mycket naiv, gammaldags och 1960-talsmässig.

Ja, Obama vill inte bara höja skatterna för företag som har verksamhet utanför USA, han vill detaljstyra skattesystemet och göra det ännu krångligare. Världsekonomin kommer att bromsa in med Barack Obama i Vita huset. Och Sverige kommer att få mycket svårare att sälja våra produkter till USA, för Obama vill inte se utlänningar på den amerikanska hemmamarknaden.
Den turbulens vi sett på senare tid är ingenting mot de fall i ekonomin som Obama kommer att orsaka med sin protektionistiska politik.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , ,)

Rulla till toppen