Mediestorm: Oprah intervjuar Barack men inte Sarah Palin

Den välkände TV-personligheten Oprah Winfrey har i USA en TV-show som vänder sig till kvinnor. Men nu vägrar hon hårdnackat att intervjua den enda kvinnliga kandidaten på valsedeln inför höstens presidentval, Sarah Palin.
I ett hycklande pressmeddelande säger hon att hon inte intervjuar någon inför presidentvalet. Vilket skitsnack! Hon stod på scenen i Iowa för att backa upp Barack Obama i vintras och han har varit gäst i hennes show flera gånger. Men han är ju vänster. Och då går det ju bra. En kvinna som inte är radikalfeminist blir däremot portförbjuden.
Brittiska vänstertidningen Guardian skriver US election: Storm as Oprah says no to Palin interview:

Frågan visar hur potentiellt farligt det varit för Winfrey att öppet stödja Obama, särskilt som han varit gäst i hennes show flera gånger innan hon kom ut till förmån för hans kampanj. Det spelar nu republikanerna i händerna i deras attacker mot medierna som partiska mot deras parti. Historien visar också på de många sätt som Sarah Palin redan har skakat om den här valrörelsen. Hennes kön och modesta familjebakgrund har öppnat upp en helt ny demografisk attraktionskraft för McCains kampanj, som nu med stor energi uppvaktar förorternas och småstädernas kvinnor – exakt de som är Winfreys publik.

Visst är det typiskt: Guardian beklagar att Winfrey så öppet avslöjar partiskheten i medierna! Hon borde dolt sitt stöd till Obama och vänstern lite bättre. Så som alla andra mainstreammedier gör varje dag…
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen