Mark Penn: Medierna är partiska och har förlorat sin trovärdighet

Så fort hon utsetts till republikanernas kandidat för vicepresident började massmedierna gå till våldsamma attacker mot Sarah Palin och även hennes barn. Brutaliteten i angreppen har varit så stora att amerikanska folket ställer sig på hennes sida, mot de mobbande medierna.
I en CBS-intervju med den ledande politiske konsulten Mark Penn, senast topprådgivare till Hillary Clinton, säger han att massmedierna är illa ute, Media Tougher On Palin.

— Alla medier betraktas nu som partiska åt ena eller andra hållet. Och det är en olycklig utveckling.
Så du menar att medierna är ojämförligt tuffare mot Palin?
— Jag tycker media har en sorts bevakning av Palin som de inte utsätter andra kandidater för. Och det gör att människor drar slutsaten att de är tuffare mot henne. Medierna försvarar sig med, ”Yeah, vi har granskat de andra kandidaterna tidigare eftersom de varit kända under en längre tid”.
— Men det som hände var att mederinas kontrovers med Palin resulterade i att 40 miljoner amerikanska TV-tittare såg ett konventstal av en vicepresidentkandidat, något som aldrig hänt förut. Folk ville se själva. Det här är ett val då väljarna kommer att bestämma själva. Medierna har förlorat trovärdigheten hos dem..

Ja, den amerikanska valrörelsen har blivit en kamp mellan Sarah Palin och medierna, i lika hög grad som mellan John McCain och Barack Obama. Och det är en kamp massmedierna kommer att förlora. Oavsett hur det går på valdagen har mediebranschen visat sig vara odiskutabelt partisk.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , ,)

Rulla till toppen