Obama valde Joe Biden

Den snart 66-årige veteranen i senaten Joe Biden är Barack Obamas val till kandidat som vice president.
Biden är en slugger, som ibland pratar före han tänker. Han ska nu vara Obamas ”attack dog” mot McCain. Men på en punkt kan demokraterna inte längre attackera McCain — för hans ålder. Biden är bara några år yngre än McCain, så om Biden inte är för gammal är knappast McCain det heller.
Biden har varit politiker större delen av sitt liv. Blev invald i senaten 1972 och har alltså varit yrkespolitiker sedan han var 29 år. Dessförinnan hann han att vara advokat i några år.
Biden har erfarenhet av utrikespolitik och det är den kunskapen han tillför till Obama-kampanjen. Men jag tycker inte Biden har varit särskilt framgångsrik. Han röstade, likt Hillary Clinton, för Irakkriget men när han ansåg kriget var förlorat föreslog han att man skulle dela Irak i minst tre delar. Det är ett föga imponerande agerande med tanke på att Iraks demokatiska regering nu har kontroll över landet som utvecklas i rätt riktning.
Tidigare i natt rapporterade Matt Drudge att Obama hade valt Evan Bayh. Det hade är i så fall ett försiktigare val till kandidat som vice president. Evan Bayh, 52, räknas som moderat demokrat och har lång erfarenhet både som guvernör och nu som senator för den viktiga delstaten Indiana, som George W Bush vann och där McCain nu leder över Obama.
Se mer: CNN i Biden brings experience to Obama team, New York Times i Hoping It’s Biden.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , )

Rulla till toppen