Låt inte s göra sd till maktfråga

Under längre tid har socialdemokraterna försökt använda sverigedemokraterna till sin fördel. Om sd kommer in i riksdagen vill s ha monopol på regeringsmakten genom att tvinga fram en splittring av den borgerliga alliansen. Man talar om en “blocköverskridande” regering. Vilket är lika med en socialdemokratiskt ledd regering.
Bloggen har tidigare avvisat detta cyniska maktspel: Socialdemokraterna rider på sverigedemokraterna. Men nu har sossarna, som så ofta förr, lurat Dagens Nyheter in i fällan. I huvudledaren Ute i kylan avslutar man med: “Alternativet är en bred mittenregering. Den politiska kartan kan snabbt ritas om.”
Så även om socialdemokraterna får under 40 procent av väljarna, ska de få leda Sverige även om Alliansen får 48 procent?
Det här visar hur svenska medier är indoktrinerade av socialdemokratiskt maktmonopol. De vill ha enpartistaten tillbaka, om så med sverigedemokraternas hjälp.
Hela mentaliteten är fel. Vi kommer att ha två regeringsalternativ som står emot varandra. Det regeringsalternativ som får flest mandat i riksdagsvalet ska naturligtvis få talmannens uppdrag att bilda regering, även om man inte har majoritet.
Det är väljarna — väljarna! — som ska avgöra vem som regerar, inte fulspel i maktens korridorer.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen