Naomi Kleins nakenchock

Vänsterns guru har varit i stan, och hon har naturligtvis intervjuats i Ekots lördagsintervju. Kristianstadsbladet skriver i ledaren Naomi Klein desinformerar:

Kruxet är bara att hon är suggestiv, och överdriver sina slutsatser. Hennes arbete kommenteras dessvärre vanligen som om det vore gediget och relevant. I veckan har det till exempel svassats för henne på vänsterinriktade kultursidor . . . Som motvikt till Kleins förenklade världsbild vill jag därför rekommendera Extra! Allt om Naomi Kleins nakenchock (Voltaire Publishing) av Johan Norberg och Boris Benulic. Det är en, minst sagt, underhållande sågning av Klein jäms med fotknölarna.

Ett smakprov finns i Expressen, där Johan Norberg skrivit debattartikeln Kejsarinnan Klein har inga kläder.
Klein vill få liberaler på reträtt och jag tycker ju Naomi Klein bitvis lyckas, när liberaler som Norberg retirerar och inte försvarar demokrati och frihet i fler delar av världen, exempelvis Irak. Frågan är vem som på sikt ska stå upp för demokrati och frihet och försvara dessa värden mot diktaturer och tyranner.
Som all annan vänster har ju Naomi Klein ingenting alls att erbjuda. Hon kritiserar den liberala världsordningen, men har inget eget alternativ. Hon är en gnällkärring. Inget mer. Varför ödsla tid på henne? Ändå är det bra att Norberg och Benulic tar itu med Klein. Hon får så mycket uppmärksamhet att hennes irrationella gnäll behöver kommenteras och avslöjas för vad det är, som när Norberg skriver:

Det här är inte intellektuell samhällskritik, det är Svenska MAD. Om man inte imponeras av ordlekar, falska citat och fejkade kronologier finns det inte så mycket kvar av Naomi Kleins bok.

Just det, hennes gnäll utan lösningar leder ingenstans.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen