Olofsson om Sahlins jobbpolitik: ‘en hyllning till Alliansen’

Mona Sahlin kopierar Alliansens jobbpolitik. Man byter ut några ord, men i stort är det samma sak. Det framgick i SVT Agenda igår kväll, och det framgår idag i Aftonbladets uppräkning av s-ledarens förslag, Den nya röda jobbpolitiken
Näringsminister Maud Olofssons kallar därför socialdemokraternas nya jobbpolitik för ”en hyllning till alliansen”. 
Men ska Alliansen behålla sitt försprång som det mest trovärdiga regeringsalternativet när det gäller jobb, ekonomi och välstånd måste politiken omsättas i handling. En huvudpunkt är att “Krånglet för företagen ska minska”, men hur mycket av det har vi sett hittills?
Alliansen har genomfört viktiga steg, men har mer att bevisa. Avgörandet ligger dock i deras händer. Mona Sahlin får bara chansen om regeringen gör ett dåligt jobb fram till valet. (Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen