Mona ljuger

Ledarbloggen i Södermanlands Nyheter uppmärksammar ett nytt inslag i bloggosfären, bloggen Mona ljuger:

Vad händer med statistikbluffar som går medierna förbi? Tidigare blev de närmast till sanningar i debatten. Svaret är dock numera att de ofta avslöjas i bloggvärlden.
De politiska bloggarnas värld är en kaotisk mångfald av högintressant och mycket märkligt, en resa mellan kvalitet och kvantitet, mellan pricksäkert och patetiskt. Ungefär som ledarskrivande, skulle man kunna tillägga.
Det som påstås i en debattartikel eller i ett så kallat utspel blir lätt till givna sanningar i följdrapporteringen. Inte minst under de första timmarnas mediebrus. Det är inte så konstigt; ju kortare tid man har på sig desto mindre tid ges till minutiös faktagranskning – och desto större risk att man går på en pr-bluff.
En av dem som har tröttnat på Mona Sahlins återkommande lyckade bluffar/hårt vinklade påståenden har dragit igång bloggen Mona ljuger. Här synas och avslöjas alltså påståenden som inte stämmer överens med offentlig statistik med mera.

Ja, det är ett utmärkt initiativ. Med engagerade bloggar kommer varken medier eller politiker undan lika lätt som förr. Härligt! (Andra intressanta bloggar om , , , )

Rulla till toppen