‘Hillary kampanjar redan för 2012′

Det finns inget som engagerar vänstern så mycket som konspirationsteorier. De ser dem överallt. Och naturligtvis finns många konspirationsteorier om varför Hillary Clinton inte lägger av och ger Obama den seger som är hans.
Representativ för sådana konspirationer står den bästsäljande science fiction-författaren Orson Scott Card för. Han har i dag röstat på Barack Obama i Nordkarolinas primärval, men skriver i artikeln Hillary’s No-Lose Strategy:

För att summera: Hillary har siktet inställt på 2012. Då är McCain antingen så gammal och sjuk att han avböjer att ställa upp för omval, eller så uppfattas det som att han haft en misslyckad presidentperiod.
Detta är högst troligt eftersom medierna och demokraterna har lyckats övertyga amerikanska folkete om att George W Bush varit misslyckad — även att ekonomin har präglats av en lång högkonjunktur och fortfarande är stark (trots att den mött påfrestningar som Clinton slapp), och han leder ett krig som till och med Hillary vet måste utkämpas. Demokraterna och medierna kommer att försöka göra likadant med McCain.
Och år 2012 kommer de svarta rörelserna att stå samlade bakom Hillary eftersom hon faktiskt till slut gav Obama hans chans 2008. Det är inte hennes fel att Amerika inte valde en svart man.
Men om Obama vinner presidentvalet? Hillary vet att man måste gå till vänster för att vinna demokratiska partiets nominering — men man kan inte regera från vänster och hoppas på återval. Obama kommer att bli presidenten som förlorade Irak och får ansvaret för det blodbad som blir följden. På liknande sätt kommer de terrordåd som blir följden av hans samtal med Hamas och Iran. Sammalunda kommer Irans byggande av kärnvapen.
DÅ kan Hillary 2012 hävda att hon aldrig hade begått samma misstag. Hon kan utmana Obama om hans åternominering efter en katastrofal presidentperiod.

Snacka om konspiration! Hillary måste vara en sjuhelsikes strateg för att lyckas med detta. Men det är verkligen inte science fiction över de scenarier han drar upp om vad president Obama kan drabba världen med. (Andra intressanta bloggar om , , , , )

Rulla till toppen