De gröna bilskojarna

Efter radions lördagsintervju med miljöpartisten Peter Eriksson står Sydsvenskan för en för Sverige ovanligt färgstark sågning, De gröna skojarna:

När Eriksson i Ekots intervju skulle förklara varför han svängt i EU-frågan var han mer än lovligt snurrig. För att respektera utslaget i folkomröstningen, sade han. Men den hölls ju 1994 – vilken reaktionstid[!]
I Expressen igår uppmanade en insändarskribent socialdemokraterna att snarast sluta samarbeta med de gröna: ”Att lita på miljöpartiet är som att lita på en bilskojare.” . . . Vad blir det för skrälle som språkrören skall sälja in till väljarna 2010? Kongressen lär ge en fingervisning. Det verkar vara glapp i styrningen, det gasas och bromsas samtidigt, solluckan tycks omöjlig att öppna, bränslet är svindyrt. Och varför riskerar backen att halka i hela tiden? Men den gröna färgen är ju fin.

Och det är dessa som socialdemokratin vill regera landet med… (Andra intressanta bloggar om , , , )

Rulla till toppen