Al Gore får hård kritik för att skylla Burma-tragedin på global uppvärmning

I en intervju har Al Gore sagt att global uppvärmning är orsaken till cyklonen som för en vecka sedan slog Burma i spillror. Han sa att den är ett exempel på ”konsekvenserna som vetenskapsmännen länge har förutspått och som kan vara förknippade med global uppvärmning”.
Men Al Gore får hård kritik från forskarvärlden.  Willie Soon vid Harvard-Smithsonian center för Astrophysics säger till  Fox News: ”Det är skrämselpropganda och Al Gore förvirrar allmänheten. Det går inte att skylla en enskild händelse på CO2 och global uppvärmning.” Det är ett uttalande som får stöd av Adam Lea vid University College of London som säger att ”det är omöjligt att säga”.
Professor emeritus William Gray, internationell pionjär när det gäller prognoser för orkaner och chef vid Tropical Meteorology Project vid Colorado State University, säger att Gore inte har något som helst underlag för sitt påstående.
Se mer i Al Gore Blames Global Warming for Myanmar Cyclone.
India Daily skriver i en ledarkommentar: Al Gore should be ashamed to use Myanmar tragedy to incite sentiment against global warming.
Ja, här avslöjar Al Gore att han inte har någon respekt för vetenskap, utan är ute efter att använda klimatfrågan i andra syften. Inte minst att promota sig själv. Trovärdigheten är noll. (Andra intressanta bloggar om , , , , )

Rulla till toppen