Oliver Stone gör film om George W Bush

Den kontroversielle regissören Oliver Stone, som gjort ifrågasatta dramafilmer om mordet på JFK, om Richard Nixons liv och hyllningsfilm till Fidel Castro, har påbörjat inspelningen av en film om nuvarande presidenten George W Bush. Huvudrollen spelas av Josh Brolin (bilden), aktuell i oscarsbelönade “No country for old men”.
Enligt ABC News målar manuset en humanistisk bild av George W Bush, men med många pinsamma anekdoter, Daddy Issues, War Lust in Oliver Stone’s ‘W’. Filmen skildrar det vilda studentlivet som George W Bush levde, med mycket supande. Ett genomgående tema är relationen med fadern George HW Bush, spelad av James Cromwell.
Först handlar det om sonens avståndstagande till den “perfekte” fadern, som han till och med hamnar i slagsmål med. Efter faderns förlust i presidentvalet 1992 skulle sonen till honom sagt att han skulle vunnit om han avsatt Saddam i Kuwaitkriget.
Därefter finns en scen när W blivit president och försvarsminister Donald Rumsfeld undrar varför Bush är så upptagen med Irak. George W Bushs svar “låter som en replik ur Gudfadern”, skriver ABC News med hänvisning till att repliken lyder, “Man angriper inte Bush-familjen och lever länge nog att kunna tala om det”. Detta syftar på att Oliver Stone tror på ryktet om att Saddam Hussein utfärdat ett mordkontrakt på Bush den äldre efter Kuwaitkriget.
En lång rad andra anekdoter på skvallernivå är med, och redan har Bushs förste pressekreterare Ari Fleischer, vars karaktär är med i manuset, sagt att “Det är rena fantasier”. Fleischer märkte aldrig att W skulle varit besatt av att jämföra sig med sin far.
Jag tycker Oliver Stone lyckades väl med “Nixon”, där både dennes geniala och mörka sidor framgår. Men andra filmer är dåliga parodier som mer än något annat speglar regissörens något paranoida och konspirationsfyllda samhällssyn. Vilken kategori den nya filmen hamnar i återstår att se. (Andra intressanta bloggar om , , , , , )

Rulla till toppen