John McCain har inga livvakter

Vid ett utskottsförhör i torsdags tog den speciella poliskår som bevakar presidenten, Secret Service, till en mycket ovanlig metod: man talade om vilket livvaktsskydd presidentkandidaten John McCain har: inget alls. Det förvånade många kongressledamöter, skriver bl a Seattle Times i McCain declines Secret Service guards so far.
Secret Service vill på detta sätt tvinga John McCain att ställa upp på livvaktsskydd. Nu när alla vet att han är utan, måste han göra något åt det. Och till Washington Post säger McCain att han i nästa vecka ska träffa Secret Service, McCain to Meet With Secret Service.
Skälet till att John McCain inte har några livvakter är att han tycker de försvårar väljarkonakten:

— Jag har aldrig haft några livvakter. När vi vann i New Hampshire år 2000 försökte de verkligen att övertala oss, men vi sa nej. Det är ett intrång i min förmåga att nå kontakt med väljarna, sa McCain vid ett tidigare tillfälle.

Har McCain möjligen några rötter i Sverige vi inte känner till? I många länder är livvakter en statussymbol, men i Sverige – och för McCain – är det ett hinder i arbetet… (Andra intressanta bloggar om , , )

Rulla till toppen