Hopp i Rödeby: pappan försatt på fri fot

Det är en seger för rättvisan att fadern i familjen som under lång tid trakasserats i Rödeby, utan att polisen brytt sig om anmälningarna, försattes på fri fot i eftermiddags. Det betyder förmodligen att han inte kommer att få något strängt straff eller psykvård.
Åklagaren ville att han skulle dömas för mord eftersom han försvarade familjen en mörk natt och sköt flera skott som dödade en av angriparna, då ett mopedgäng trängde in på deras gård. Åklagarens hållning är orimlig.
Bäst vore om pappan friades med hänvisning till nödvärn. Han försvarade sitt hem och sina barn som ännu en gång attackerats och utsatts för upprepade dödshot. Men rätten kan också komma till slutsatsen att han var sjuk när han sköt, och därför inte kan dömas.
I vilket fall är det glädjande att tingsrätten verkar tolka rättvisan på rätt sätt. Det är inte hederligt folk som ska staffas och buset som ska gå fria. (Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen