FN:s nya MR-råd värre än det förra

När diktaturerna inom FN gjort Kommissionen för mänskliga rättigheter till en fars, där man enbart riktade kritik mot demokratier, medan man teg om alla verkliga övergrepp i värden, under ordförandeskap av några av de värsta förbrytarna, ersattes kommissionen med ett nytt Råd för mänskliga rättigheter. Nu skulle man ta frågorna på allvar, lovades det.
Men det nya rådet är en lika stor skadal som den tidigare kommissionen, skriver Washington Times i ledaren
Human-rights farce:

Långrandiga erkännanden av mänskliga rättigheter i skrift. I praktiken ursäktar rådet världens värsta brott mot mänskliga rättigheter samtidigt som det riktar kritik mot västvärlden som i huvudsak upprätthåller dessa rättigheter.
I en värld med genuina humanitära katastrofer som Darfur, Zimbabwe och Nordkorea, kan man fråga sig varför rådet slösar bort tid på konspirationsteorier . . . Så här lyder [rådets nyligen anlitade ”expert” Richard] Falks åsikt om neokonservativa och 11 september, framförd i en radiointervju: ”Det är förmodligen sant att särskilt de neokonservativa ansåg att situationen i landet och i världen var sådant att något måste hända för att väcka det amerikanska folket. Huruvida de var ovetande om att den konflikt de skapade skulle leda till något eller inte, anser jag att vi inte kan svara på idag. Allt vi kan säga är att det finns goda skäl för misstankar”, och beklagade påstådd brist på forskning.

Anställningen av konspirationsteoretiker som Richard Falk är bevis nog på att det nya rådet för mänskliga rättigheter har misslyckats, summerar tidningen. Det nya rådet är lika pinsamt som den kommission det ersatte, om inte värre.
Ja, det är inte förvånande. FN är numera diktaturernas röst i världen. Se mer i bloggen: FNs nya MR-råd en mardröm, På möte med svenske FN-ambassadören, FNs svek mot mänskliga rättigheter, FNs nya MR-råd faller tillbaka i gamla vanor, FN har i en resolution förbjudit kritik av islam, Lägg ner Sida och FN, FN har spelat ut sin roll,  FNs MR-råd: Kuba och Vitryssland ska inte granskas. (Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , )

Rulla till toppen