DN: Belöna Hamas för deras mördande

Om någon begår mord i Sverige brukar medierna — än så länge — anse att de ska dömas och fängslas. Men i Mellanöstern anser Dagens Nyheter (obereoende syndikalistisk) att palestisnaka mördare ska belönas: ju fler obeväpnade civila judar man dödar, desto större eftergifter ska man göra för dem.
I dagens huvudledare beklagar man inte med ett ord att israeliska tonåriga elever dödats i ett skolattentat, som hyllas av både Fatah och Hamas. Nej, man relativiserar flera gånger morden. Visst dog tonåringarna, men “efter en period av israeliskt övervåld i Gaza”. 
Så det är helt okej att mörda 18-åringar om en stat gjort något som man ogillar? Betyder det att Hells Angels i Sverige kan misshandla gymnasieelever om polisen gör razzior mot deras klubblokaler? Vad är detta för logik? Detta är inte ett erkännande av den västerländska, liberala rättsstaten, utan en kapitulation för tyranniet, den rättslöshet som kommunistiska och arabiska diktaturer brukar stå för.
Och efter denna terrorattack är det som främst oroar DN ändå “israeliska svarsattacker” som “hela tiden” riskerar att “göra ont värre”. Tidningen uttalar sig här för att Israel ska ge upp, lägga sig ner och dö.
Dagens Nyheter instämmer, om än i fega och förtäckta ordalag, i budskapen från de iranska mullorna om att Israel ska utplånas. För hur ska en stat kunna överleva om man inte får försvara sina medborgare?
Dessa sympatier för Hamas, Hizbollah och iranska mullor gör att DN förtiger dem som ligger bakom det upptrappade våldet, Iran. Och skälet för det är naturligtvis att krossa fredsinitiativet som startade i Annapolis. Varje gång en fredsprocess startar, ser Iran till att sabotera det via sina hantlangare i Hamas och Hizbollah.
Men Dagens Nyheter sympatiserar med Iran och ser därför inga skäl att i klartext beskriva den logiken bakom våldet. Dagens ledare är ett utmärkt inslag i en iransk propagandaoffensiv. Ahmadinejad kunde inte själv ha skrivit en bättre ledare för att föra det svenska folket bakom ljuset.  (Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , )

Rulla till toppen