Polisen ska inte belöna unga kriminella

I bloggen har kritik riktats mot ett projekt som Sydsvenska Dagbladet rapporterat om och där man påstått att kriminella ungdomar ska tas in i polisen, Kriminella ska få ta över polisen. Johan Ingerö skrev också om detta, men fick signaler om att uppgiften inte är korrekt, SPIRA och ”värstingpoliserna”. Ingerö ringde därför den intervjuade polisen, som säger att tidningen skriver något helt annat än det han sagt:

Kostesic säger att ingen som har en kriminell bakgrund skulle kunna komma i fråga för ett sånt här projekt. Inte heller ska han ha sagt något som kan ha fått [reportern] Magnusson att tro annat. Vad Kostesic, enligt egen utsago, har sagt är att polismyndigheten såg ett behov av att anställa fler utomnordiska invandrare och att det här var en metod för att göra det.

Uppgiften var med andra ord en tidningsanka. Tack och lov för det. (Andra intressanta bloggar om , )

Rulla till toppen