Släng dig i väggen, Kafka

Försäkringskassan har under många år systematiskt tillåtit bidragsfusk i mångmiljardersklassen. Visserligen har politikerna skapat så krångliga regler att inte ens kassans egen personal klarar av att tolka reglerna, vilket resulterar i många felaktiga utbetalningarna. Men också attityden i Försäkringskassan är en orsak till miljardrullning i felaktiga bidrag.
Folkbladet visar hur rättskaffens medborgare, som avslutar sin sjukskrivning i förtid för att arbeta och när man felaktigt får sjukpenning utbetald ringer och talar om det – ett flertal gånger – ändå bestraffas för detta: Man tar sig för pannan.
En byråkrati som är så okänslig – både för rättelse och för att behandla kunderna schysst – visar att staten är en dålig huvudman när det gäller service. Varför inte utsätta Försäkringskassan för konkurrens?  (Andra intressanta bloggar om )

Rulla till toppen