Nu blir McCain svår att stoppa

”Porten till södern” – Sydkarolinas primärval – vanns av John McCain. Det betyder att han har vind i seglen när valrörelsen nu når Florida, där Rudy Giuliani bosatt sig och satsar allt på ett kort. Den som vinner i Florida har momentum in mot supertisdagen den 5 februari då över 1000 delegater ska fördelas i 22 delstater.
Den senaste opinionsmätningen, InsiderAdvantage, i Florida visar att det inte kan bli jämnare: John McCain har 21 procent av de republikanska väljarnas stöd, Rudy Giuliani 20 procent, Mitt Romney 20 procent och Mike Huckabee 13 procent.
Det är delegaterna som avgör. Den som uppnår 1.191 delegater blir republikansk presidentkandidat. I Forida tar vinnaren alla 57 delegater. Det ska jämföras med de delegater som hittills har fördelats i sex mindre delstater:
Mitt Romney ……………….. 59 delegater
Mike Huckabee ……………. 38 delegater
John McCain ……………….. 32 delegater
Fred Thompson …………    5 delegater
Ron Paul …………………….    4 delegater
Rudy Giuliani ………………    1 delegater
Vinner Giuliani går han upp i täten och kan vinna andra stora delstater. Vinner McCain tar han en tydlig ledning. Florida är avgörande. (Andra intressanta bloggar om , , , )

Rulla till toppen