Metalls fackliga blokad bötfälls – Plymouth-bröderna vann

Det är total tystnad i mainstreammedierna om att LO-förbundet IF Metall förlorat på alla punkter när det gäller deras blockad mot företaget Wing plast AB i Smålandsstenar. Tidningen Lag & Avtal rapporterar i Wing-Plast vann i AD:

IF Metall bröt mot fredsplikten när det varslade Wing-Plast. Förbundet ska därför betala 200 000 kronor i skadestånd till Plymouth-brödernas företag. Det beslutade Arbetsdomstolen i en dom på onsdagen.

Det är andra gången på kort tid som LO-facket döms för lagstridiga blockader mot seriösa företagare som arbetar och sliter för att göra landet bättre. LO profilerar sig som en destruktiv kraft för Sverige. Syftet är att inte tappa mark, men dessa desperata och våldsamma angrepp på näringsfriheten kan bara skada fackföreningarnas sak.
LO-förbunden måste tänka om. Man kan inte fortsätta med dessa stalinistiska metoder. (Andra intressanta bloggar om , , )

Rulla till toppen