Full fart i Florida

Republikanska kandidaterna kör för fullt här i Florida. På förstasidan  i Miami Herald syns John McCain skaka hand med kuba-amerikaner i Little Havanna. Och bakom honom finns stora valskyltar för Rudy Giuliani.
Latinamerikanerna utgör en viktig del av republikanernas väljarunderlag i Florida. Och för första gången på länge har de inte enats om att backa upp en viss kandidat. Därför övertrumfar kandidaterna varandra med att vara tuffa i budskapet mot kommunistiska Kuba.
John McCain uppbackas av de etablerade kuba-amerikanerna, exempelvis de tre kongressledamöterna som har kubansk bakgrund. Allt medan många gräsrötter stöder Rudy Giuliani sedan han lyssnat in frågor som engagerar floridaborna, exempelvis förslaget om en nationell katastroffond för orkaner, liksom krav på skattesänkningar.
Också Mitt Romney kampanjar hårt här i Florida, inte minst med TV-reklam.
Ute på gatorna – och på beachen – syns annars väldigt lite av valkampen. Jag har bara sett mindre valskyltar på tomter och grä:smattor för ”Rudy”.

Rulla till toppen